ПОКРИВНИ ПЛАТНА / Покривни платна OSB

Влагоустойчиво OSB от Kronospan с различни дебелини.
Плочи от ориентирани частици OSB 3 Kronospan

Влагоустойчивите плочите от ориентирани частици на Кроношпан ОСБ 3 намират следното приложение:
- при покривни конструкции - за изработка на покривни платна, двойно Т-образни греди
- в строителството - за изработка на кофражни платна, сандвич-панели, подове, греди и колони, строителство на къщи, панаирни щандове и др.
- във вътрешното строителство - стенни панели, подови конструкции и др.
- като декоративен материал с разнообразно приложение
- за опаковки - за изработка на контейнери за транспортиране на стоки по вода, палети и др.

* Внимание: Плочите OSB 3 са влагоустойчиви, а не водоустойчиви!

Плочите от ориентирани частици се произвеждат от 100 % иглолистна дървесина, като по-голямата част от енергийните нужди се покриват от изгарянето на остатъчните материали - още една положителна черта при опазването на околната среда. Дългите и тънки частици са разположени в три напречно ориентирани слоя. Тази технология, позната от производството на шперплат, и наслагването на фурнирни частици (95 мм / 0.65 мм) гарантират стабилността на размерите и много висока механична устойчивост

Плочите от ориентирани частици са висококачествени материали, които до голяма степен изместват шперплата в строителната промишленост. Високата устойчивост на натиск, добрата напречна стабилност и светла повърхност, осигуряваща привлекателен външен вид и правят OSB плочите конкурентен материал с широко приложение.

Плочите OSB могат да бъдат обработвани като масивна дървесина - да бъдат рязани, профилирани, да им се коват гвоздеи и да бъдат прихващани с метални сглобки. Могат да се използват всички, обичайни за работа с дърво, крепежни елементи. Заковаването на гвоздеи близо до ъглите не е проблем. За разлика от дървото, плочите от ориентирани частици са без чепове, пукнатини и дефекти във вътрешния слой.